Τα προσφυγόπουλα ήταν “βαποράκια”

Στους τρεις αποδίδεται συνολικά ποσότητα χασίς βάρους 180 γραμμαρίων


Σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών φέρονται να εμπλέκονται τρία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που επιλέχθηκαν να ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα που «τρέχει» η Αναπτυξιακή Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η εμπλοκή των τριών παιδιών σε μία τέτοια παραβατική δράση προκαλεί προβληματισμό καθώς παρά το γεγονός ότι τελούν σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον ημιαυτόνομης διαβίωσης, αυτό δεν κατέστη ικανό να τα αποτρέψει από έκνομες ενέργειες.

Στους τρεις αποδίδεται συνολικά ποσότητα χασίς βάρους 180 γραμμαρίων. Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του αντεισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού υπό τη μορφή της κατοχής με σκοπό την πώληση. Και οι τρεις παραπέμφθηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής και θα απολογηθούν την Παρασκευή. Μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό καθεστώς κράτησης.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη τους κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός ενώ κοινωνική λειτουργός του προγράμματος τους επισκέφθηκε στα κρατητήρια.

Όπως προαναφέρθηκε, το εν λόγω πρόγραμμα είναι πιλοτικό και θεωρείται πολύ σημαντικό εγχείρημα ως προς την αντιμετώπιση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που βρίσκονται στην χώρα μας.

Σκοπός του είναι τα παιδιά αυτά να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να τους δοθούν τα εφόδια εκείνα που τα βοηθήσει στη ζωή τους μελλοντικά.