Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς – Ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσης!

Kορυφώνονται στην Κρήτη οι εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν σε κάθε γωνιά του νησιού στις καρναβαλικές παρελάσεις.

ΜΑΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Στις 3 μμ στην κεντρική λεωφόρο των Μαλίων ξεκινά σήμερα η μεγάλη παρέλαση του Μαλιώτικου Καρναβαλιού.
Λαμβάνουν μέρος 18 Ομάδες με πάνω από 2.000 Καρναβαλιστές , 25 Άρματα, Ξυλοπόδαροι, η Ομάδα των Αντικρουστών Τυμπάνων και Βραζιλιάνες χορεύτριες με τα εντυπωσιακά φτερά τους. Με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και ειδικότερα της νεολαίας των Μαλίων, το Μαλιώτικο Καρναβάλι υπόσχεται ένα υπέροχο και ανεπανάληπτο θέαμα όπως μονάχα αυτό ξέρει και μπορεί να σας προσφέρει και το πραγματοποιεί άλλωστε τόσα χρόνια από το 1997.
Παρουσιάστριες της Παρέλασης θα είναι η γνωστή ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη με το πηγαίο χιούμορ και το απίθανο γέλιο της, και η Γεωργία Χέλμη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαλιώτικου Καρναβαλιού. Το δίδυμο της παρουσίασης αναμένεται να προσθέσει πολύ γέλιο και διασκέδαση σε μια ήδη άρτια διοργάνωση με τα εύστοχα σχόλια και τον αυθορμητισμό τους.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η γνωστή ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα παρουσιάζει το Καρναβάλι της Ιεράπετρας με την παρέλαση να ξεκινά στις 3 το μεσημέρι. Φέτος, για πρώτη χρονιά το πρώτο Άρμα θα είναι ο βασιλιάς καρνάβαλος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα θυμίζει Αρχαία Ελλάδα! Ο σκοπός αυτής της μεγάλης εκδήλωσης είναι ο κόσμος να βγει έξω από το σπίτι του και να διασκεδάσει δίνοντάς του την αφορμή να κάνει κάτι διαφορετικό.

ΣΗΤΕΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Η  μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα με παρουσιαστή τον DJ Mac Grecor ως “Ινδιάνος Αρχηγός – Ξέσκεπη Αλεπού“, μαζί του η μικρή Ινδιάνα  “Ζωηρή Σκιουρίνα”.
Όλοι μαζί συνθέτουν το πολύχρωμο γαϊτανάκι της Σητείας την ημέρα της μεγάλης Αποκριάς με 25 και πλέον άρματα, από την πόλη και τις γύρω περιοχές.
Και η γιορτή συνεχίζεται! Αμέσως μετά την παρέλαση, After Parade Party! Στην οδό Ελ. Βενιζέλου, όλα τα μαγαζιά με κοινή μουσική και εναλλασσόμενους DJ, για αποκριάτικο ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσης.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΜΠΙΑΣ

Για 41η φορά, το Καρναβάλι Πόμπιας 2019 θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου  στις 4 το απόγευμα
16.00 Έναρξη μουσικής
17.00 Παρέλαση καρναβαλιού
18.30 Παραδοσιακό γαϊτανάκι
19.00 Λήξη καρναβαλιού
Καρναβάλια στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

ΣΚΙΝΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Την Κυριακή  στη 1 το μεσημερί θα ξεκινήσει το Σκινιανό Καρναβάλι. Πηγή έμπνευσης η απλή καθημερινότητα, πολιτική και μη, αλλά και η παράδοση που χρόνια τώρα, ευτυχώς, προικίζει τα σεντούκια της ψυχής μας.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση μασκαράδων στον κεντρικό δρόμο του Αρκαλοχωρίου.
“Πάρτε μέρος και εσείς! Χορός, γέλιο, τραγούδι, ξυλοπόδαροι, face painting  και πολλές εκπλήξεις σάς περιμένουν…  να αποΔΡΑΣΟΥΜΕ όλοι μαζί, μια παρέα”  τονίζουν οι διοργανωτές.
Θα  παρελάσουν  18 ομάδες από Πολιτιστικούς Συλλόγους, επιχειρήσεις και πολίτες με άρματα και πεζοπόρα τμήματα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο καρναβάλι και πάνω από 1.200 καρναβαλιστές θα γεμίσουν την κεντρική οδό του Αρκαλοχωρίου με χορό, γέλιο και αποκριάτικη διάθεση.
Μετά την παρέλαση ακολουθεί συναυλία με τους Γ. Γιοκαρίνη, Γ. Μηλιώκα, Λ. Παπαδόπουλο και Ν. Ζιώγαλα.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ξέφρενο αποκριάτικο ξεφάντωμα με σύνθημα «φέτος μένουμε όλοι εδώ», οργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, ο οποίος  καλεί τους Αγιονικολιώτες απ’ άκρη σ’ άκρη να συμμετάσχουν.
Στις 10 Μαρτίου θα λάβει χώρα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πόλη του Αγίου Νικολάου στις 4 το απόγευμα και θα ακολουθήσει και συναυλία με τους Burger Project

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Σε ρυθμούς καρναβαλικούς ζει το Ρέθυμνο εδώ και μέρες σε ένα από τα πιο μεγάλα και πιο παλιά καρναβάλια της Ελλάδας. 38 ομάδες, 29 άρματα, και 15.000 καρναβαλιστές θα δώσουν τον τόνο του ξεφαντώματος.
Στις 2 ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης θα κηρύξει την έναρξη της  μεγάλης παρέλασης με παρουσιαστές τον Νίκο Αναδιώτη και την Ιωάννα Μαλέσκου