Τεράστια αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά

Βρέθηκαν 340 πρόβατα και αρνιά – Μια σύλληψη


Μία τεράστια επιχείρηση, δεδομένων των συνθηκών και γνωρίζοντας πως σπάνια τέτοιες επιχειρήσεις γίνονται στο νησί με στόχο τη ζωοκλοπή, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον ορεινό Μυλοπόταμο.

Δεκάδες αστυνομικοί από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τα Χανιά με τη συνδρομή και της ΕΚΑΜ Κρήτης, ξεκίνησαν από τα ξημερώματα και έκαναν έφοδο σε αγροτική περιοχή στα Ζωνιανά, αναζητώντας 124 πρόβατα, που είχαν κλαπεί τη νύχτα 20 προς 21 Οκτωβρίου από αγροτική περιοχή στο Σπήλι.

Η επιχείρηση ήταν τεράστια και τα αποτελέσματα ικανοποιητικά, αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 340 συνολικά πρόβατα και αρνιά που βρήκαν να έχει στην κατοχή του ένας άντρας, ο οποίος συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούσαν την υπόθεση μετά την καταγγελία του κτηνοτρόφου από τον Άγιο Βασίλειο, είχαν πληροφορίες για τον προορισμό των ζώων. Έτσι, «έπεσαν» πάνω στα πρόβατα, αλλά και τα αρνιά που είχαν στο μεταξύ γεννηθεί!

Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πρόκειται για 167 πρόβατα και 174 αρνιά. Ο καταγγέλλων και θύμα πήγε στο σημείο και αναγνώρισε ήδη χθες μεγάλο μέρος των προβάτων, τα οποία του αποδόθηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς πρέπει να διαπιστωθεί πόσα από τα αρνιά ανήκουν στον ίδιο, ενώ υπάρχουν και αρκετά ζώα που είτε δεν είχαν σήμανση είτε έχουν διαφορετικό αριθμό ενωτίων και η κατοχή τους δεν μπορεί ακόμα να αιτιολογηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομική έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλες εκκρεμείς υποθέσεις ζωοκλοπής, όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά συνολικά στην Κρήτη.

Πάντως, αναζητούνται και οι συνεργοί του συλληφθέντος, καθώς είναι προφανές ότι μία ζωοκλοπή δεν ολοκληρώνεται από ένα μόνο άτομο.