Τεράστια επιτυχία σημείωσε το 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Steam Κρήτης !

Επισκεψιμότητα και συμμετοχή  πέρα από κάθε προσδοκία σημείωσε το 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Steam Κρήτης το οποίο διεξήχθη στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό  Κέντρο Ηρακλείου.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε καθ΄ όλη την διάρκεια του διημέρου.  Η συμμετοχή νέων, μαθητών, σπουδαστών και ανθρώπων όλων των ηλικιών ήταν η ζωντανή απόδειξη ότι η Κρήτη αγκάλιασε αυτήν την διοργάνωση.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα, παρακολούθησαν ομιλίες, είδαν μοναδικές εκθέσεις, συμμετείχαν σε εργαστήρια, ενημερώθηκαν για την χρησιμότητα της τεχνολογίας και του steam στον τομέα της εκπαίδευσης και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς.

Ιδρύματα και φορείς παρουσίασαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκπαιδευτικούς, ενήλικες και παιδιά, ενώ αποκορύφωμα υπήρξε η βράβευση από εκπροσώπους του Δήμου και του ΙΤΕ, παιδιών που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς με θέμα έξυπνη πόλη, έξυπνες εφαρμογές, με ανοικτό υλικό και λογισμικό.

Η στήριξη του Φεστιβάλ από επιχειρήσεις όλης της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, του έδωσε την μοναδικότητα που πρέπει να έχει και μετά και την φετινή ανταπόκριση του κόσμου, να το αναδείξει σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του είδους του, στην Ελλάδα.

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης ¨Robotic & Science Academy”, διοργανωτής του Φεστιβάλ, επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά για την αιγίδα και την στήριξη τους, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό INTESO και την UNESCO. Τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου ,Ανωγείων, καθώς επίσης το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Ροταριανό ΄Ομιλο Ηρακλείου Candia.

Ευχαριστούμε επίσης τα Ιδρύματα, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την πραγματικά μοναδική στήριξη τους, όλους του καθηγητές του Κέντρου μας για την διεξαγωγή του μεγαλύτερου μέρους των εργαστηρίων, καθώς επίσης και τους εθελοντές του Φεστιβάλ.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς του Φεστιβάλ οι οποίοι βοήθησαν απίστευτα με την ενίσχυση του υλικού διεξαγωγής των εργαστηρίων, βοηθώντας μας με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουμε φέτος τον αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια.

Ως ηθική μας υποχρέωση αλλά και ως ένδειξη ανταπόδοσης για την στήριξη των χορηγών μας, το Κέντρο μας  σε συνεργασία με την νέα δομή του «Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης» των παιδικών χωριών SOS Κρήτης αλλά και με τον Δήμο Ανωγείων, έναν ορεινό Δήμο του οποίου τα παιδιά δεν έχουν πολλές επιλογές σε εξωσχολικές δραστηριότητες, θα παρέχει δωρεάν εργαστήρια σε παιδιά, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε όλο αυτό το υλικό που συγκεντρώθηκε στο έπακρο.

Τέλος ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που το επισκέφθηκε και ανανεώνουμε το ραντεβού