Τηλεοπτική μονομαχία: Τσίπρας στο Open, Καμμένος στο Star

Καθώς το ραντεβού τους παραμένει στον «αέρα», ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί αύριο στο δελτίο ειδήσεων του Open, που ξεκινάει στις 19:00, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα έχει την… τελευταία λέξη, καθώς θα βρεθεί στο δελτίο του Star, που αρχίζει στις 19:55

Στα «παράθυρα» των τηλεοπτικών καναλιών και στα δελτία ειδήσεων φαίνεται ότι θα… λύσουν τις διαφορές τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα εμφανιστεί αύριο στο δελτίο του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα, στις 19:55, όπου θα σχολιάσει όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας και θα δώσει απαντήσεις για την στάση των ΑΝΕΛ έναντι της κυβέρνησης, εν όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την σκοπιανή Βουλή -κάτι που σημαίνει ότι η «σκυτάλη» στη συνέχεια θα περάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί μία ώρα νωρίτερα στο δελτίο ειδήσεων του Open, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Έλλη Στάη. Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στο δελτίο του Open ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Καθώς φαίνεται, ο Πάνος Καμμένος επιθυμεί να έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς θα έχει εικόνα των όσων θα έχει πει ο πρωθυπουργός και, πιθανότατα, θα διαμορφώσει την τοποθέτησή του στο δελτίο του Star, με βάση τα όσα θα έχει πει προηγουμένως ο κ. Τσίπρας. Το δελτίο του Open ξεκινάει στις 19:00, ενώ αυτό του Star περίπου μία ώρα αργότερα, στις 19:55.

Κι όλα αυτά, ενώ αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, από την οποία αναμένεται να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις και να αποφασιστεί εάν το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό ή θα επιλέξει να αποχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Πάνος Καμμένος βρισκόταν στο Ομάν. Ακόμα και στενοί του συνεργάτες δήλωναν άγνοια (ή, προφανώς σε συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, είχαν επιλέξει να αποσιωπήσουν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρισκόταν στη Μέση Ανατολή), αρκούμενοι να αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος είναι στο εξωτερικό. Με την άφιξή του στην Αθήνα ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αργά το απόγευμα ή το βράδυ της Τρίτης.

Σε άλλη περίπτωση, το ραντεβού των κυρίων Καμμένου και Τσίπρα αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ για να σταθμίσει τη στάση του συγκυβερνώντος κόμματος εν όψει της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια. Μετά την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα, η «καυτή πατάτα» περνάει στην ελληνική πλευρά.

Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος θα ήθελε να προωθηθεί η συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία» στη Βουλή τον Μάρτιο, όπωςυποστηρίζει ότι προέβλεπε και η παλαιότερη συμφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση το διάστημα από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να παραιτηθεί από υπουργός Εθνικής Άμυνας το αμέσως επόμενο διάστημα, γεγονός που θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Καταλύτης ενδέχεται ίσως να αποδειχθεί η στάση του Σταύρου Θεοδωράκη και των βουλευτών που στοιχίζονται πίσω του από το Ποτάμι, οι οποίοι φαίνεται να κινούνται στη γραμμή «ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», η οποία μοιάζει να στέλνει το μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι οι βουλευτές του Ποταμιού θα στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αρκεί ο Αλέξης Τσίπρας να δεσμευτεί ότι αμέσως μετά θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.