Τι είδε ο Παπαδογιάννης στον Αποσελέμη: Επάρκεια νερού μέχρι και το 2023

Από πρώτο χέρι είχε τη δυνατότητα να δει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου Φράγματος του νησιού, στο Αποσελέμη και στην εκεί Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ),  ενώ παράλληλα είχε επαφές στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών του Ο.Α.Κ., και  στις εγκαταστάσεις του πρώην Ο.Α.Ν.Α.Κ. με στελέχη και εργαζόμενους των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Στην διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Παπαδογιάννης  ενημερώθηκε για την λειτουργία των υπηρεσιών αυτών αλλά και για τα προβλήματα που καταγράφονται, κυρίως από την έλλειψη προσωπικού.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν τα μέλη της διοίκησης του Ο.Α.Κ. κ.κ.  Θοδωρής Νίνος, Κωνσταντίνος Κατσιδονιωτάκης, Αντώνης Κουμπενακης,  Ιωάννης Στριλιγκάς,  ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων  κ. Γιώργος Αλεξάκης,   η κ. Χαρά Τριαματάκη, καθώς και οι διευθυντές του Οργανισμού: Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων κ. Ευάγγελος Μαμαγκάκης, Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Γιώργος Αγαπάκης  και Λοιπών Αναπτυξιακών Έργων, κ. Αλκμήνη Μηναδάκη.

Μετά το πέρας των επαφών και των επισκέψεων του, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης δήλωσε: «Βρεθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στους «μεγάλους πνεύμονες» του Ο.Α.Κ. στην Ανατολική Κρήτη. Το έργο που επιτελείται σε όλες τις διευθύνσεις και τις υπηρεσίες του φορέα, είναι πολύ σημαντικό και το προσωπικό – παρά τις ελλείψεις – με την εμπειρία του  καλύπτει με απόλυτη επάρκεια, τις αυξημένες ανάγκες. Το Φράγμα Αποσελέμη αποτελεί ένα έργο πνοής και πρότυπο λειτουργίας.

Ο Ταμιευτήρας Αποσελέμη περιέχει σήμερα 24,1 εκατ. m3 νερό και έχει εξασφαλισθεί, με την ολοκλήρωση της Σήραγγας Οροπεδίου Λασιθίου η… πολυπόθητη επάρκεια νερού για τα επόμενα έτη έως και το 2023. Κάναμε συζητήσεις με τα στελέχη και τους Διευθυντές μας στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών, για τα έργα οδικής ασφάλειας που μπαίνουν στο επίκεντρο της προσοχής του οργανισμού και ανταλλάξαμε απόψεις, για το πως οι υπηρεσίες του φορέα – και στην Ανατολική Κρήτη –  μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά.