Τι λένε οι δύο νεαροί που κινδύνευσαν για να σώσουν μάνα και κόρη

Ώρες αγωνίας έζησαν μία μητέρα και δύο νεαροί λουόμενοι που προσπάθησαν να σώσουν ένα  κοριτσάκι από τα μανιασμένα κύματα στο Ηράκλειο. Μία ακόμη νεαρή γυναίκα διασώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην επέμβαση ενός ναυαγοσώστη.

«Κάποια στιγμή πήγε η μεγάλη μου κόρη λίγο πιο μέσα και την πήρε το ρεύμα. Παρέδωσα τη μικρή μου σε δύο κοπέλες και μπήκα να τη βοηθήσω να βγει έξω», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η μητέρα της 11χρονης.

Με αυτοθυσία ο 23χρονος Στέλιος και ο 22χρονος Μάνος  βούτηξαν στα μανιασμένα κύματα για να σώσουν το κορίτσι και τη μητέρα του που παρασύρθηκαν στα ανοιχτά.

«Έκανα 40΄λεπτά να βγω έξω γιατί είχε αρκετά κύματα και δυστυχώς τον φίλο μου τον παρέσυρε μέσα η θάλασσα γιατί ήταν αγριεμένη», είπε ο Στέλιος Παπαδάκης, ενώ ο φίλος του, Μάνος Τζαγκαράκης πρόσθεσε:

«Δεν είχα άλλες αντοχές και έπιασε ο Στέλιος το κοριτσάκι. Ζορίστηκε πολύ αλλά το έβγαλε έξω. Εμένα με παρέσυραν τα κύματα. Έκατσα μία ώρα και σαράντα λεπτά μέσα στο νερό και πάλευα».

Σκάφος του λιμενικού και ελικόπτερο προσπάθησαν να εντοπίσουν τον νεαρό που παρασύρθηκε από τα κύματα. Για μιάμιση ώρα ο 22χρονος Μάνος πάλευε με τα κύματα. Ακόμα κι όταν το σκάφος κατάφερε να τον προσεγγίσει χρειάστηκαν 20 λεπτά προκειμένου να ολοκληρωθεί η διάσωσή του.

«Πάρα πολύ φοβήθηκα. Πέντε λεπτά πριν έρθουν είπα θα πνιγώ. Είπα πνίγηκα», τόνισε ο Μάνος στην κάμερα του Star.

Η μητέρα της μικρής τους ευχαριστεί για την ηρωική τους πράξη.

«Να είναι καλά τα παιδιά και χίλια ευχαριστώ για την προσπάθεια τους γιατί διαφορετικά μπορεί να μην τα καταφέρναμε. Το καλό που κάνανε να το βρουν στη ζωή τους», είπε.

Στα Μάλια πάλι μια νεαρή Ρωσίδα κινδύνευσε από τα μανιασμένα κύματα.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή την παρέσυραν στα ανοιχτά και οι δυνάμεις της άρχισαν να την εγκαταλείπουν. Για καλή της τύχη, ένας ναυαγοσώστης κατάφερε να την προσεγγίσει και να τη βγάλει σώα στην ακτή.