Τον μπέρδεψαν με την πεθαμένη γυναίκα του και του έκοψαν τη σύνταξη

Το αλαλούμ που επικρατεί στον ΕΦΚΑ,αναλγησία της γραφειοκρατίας και όλες οι αγκυλώσεις του συστήματος απονομής τόσο των αναπηρικών συντάξεων όσο και των κανονικών, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά μέσα από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Δύο περιπτώσεις ανθρώπων που ταλαιπωρούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές του μονοπώλησαν το ενδιαφέρον καθώς φάνηκε για άλλη μια φορά σε όλο του το μεγαλείο το πολύπλοκο σύστημα που διέπει το δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα ένα ευαίσθητο κομμάτι του που έχει να κάνει με τις συντάξεις.

Γιατί, πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις ένα σύστημα που κάνοντας σωρεία λαθών δεν φροντίζει να τα διορθώνει άμεσα με αποτέλεσμα οι πολίτες, που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, να βρίσκονται σε ένα κυκεώνα, από τον οποίο είναι δύσκολο να ξεφύγουν.

Έκοψαν από λάθος τη σύνταξη αλλά δεν το διόρθωσαν…

Η πρώτη περίπτωση αφορά το λάθος του ΕΦΚΑ που έκοψε τη σύνταξη ηλικιωμένου με εγκεφαλικό, ο οποίος και είναι ο κύριος ασφαλισμένος,μετά το θάνατο της συζύγου του,που δεν ήταν η κύρια ασφαλισμένη.

Το σύστημα δηλ μετά τη δήλωση του θανάτου,αναγνώρισε ως ασφαλισμένη την θανούσα και όχι το σύζυγό της με αποτέλεσμα από το Δεκέμβριο να μην αποδίδεται η σύνταξη στο δικαιούχο.

Όπως κατήγγειλε η κόρη του στο Ράδιο Κρήτη,έσπευσε άμεσα στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου για να πει στους αρμόδιους τη είχε συμβεί.

Στη συνέχεια και ενώ αναγνωρίστηκε το λάθος,οι αγκυλώσεις του συστήματος την έφεραν σε απόγνωση αφού της δήλωσαν ότι η σύνταξη θα επανέλθει τον Απρίλιο.

Για 4 ολόκληρους μήνες δηλ. σύνταξη δεν θα μπαίνει στο λογαριασμό του πατέρα της που αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται φάρμακα και περίθαλψη στο σπίτι.

Καρκινοπαθής περιμένει αναπηρική από το 2017

Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με την αναπηρική σύνταξη γυναίκας από την Γέργερη που από το 2017 και ενώ τα ποσοστά αναπηρίας λόγω καρκίνου ήταν πάνω από 80% μέχρι σήμερα 6 Μαρτίου 2020 δεν έχει εκδοθεί.

Παρά τις οχλήσεις σε καθημερινή βάση της κόρης της, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, η μοναδική απάντηση που έχει πάρει είναι ότι πρέπει να περιμένει τη σειρά της …από το 2017.

Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αφού σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η κόρη τους ούτε ο πατέρας παίρνει σύνταξη παρά το γεγονός ότι έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης εδώ και δύο χρόνια.

Οι περιπτώσεις αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη που παραδέχτηκε τον τραγέλαφο της κατάστασης και δήλωσε ότι θα βοηθήσει όπου μπορεί καθώς μεγάλη εντύπωση του προκάλεσε και το γεγονός ότι δεν έχει αποδοθεί μέχρι σήμερα από το 2017 ούτε η προσωρινή αναπηρική σύνταξη στην γυναίκα, η οποία ταλαιπωρείται από επιτροπή σε επιτροπή.