Τουρισμός: Θετικοί οιωνοί για την Κρήτη – Οι Ρώσοι «επιστρέφουν»

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν τον τουρισμό – Μεγαλύτερος «αντίπαλος» η Τουρκία


Καλοί οιωνοί για τον τουρισμό της Κρήτης το 2020, αφού οι Ρώσοι φαίνεται πως θα καλύψουν το κενό που… άφησαν στην Κρήτη το 2019, κάτι που επιβεβαιώνει ο τουριστικός πράκτορας Αντύπας Σηφάκης, μιλώντας με τον Λευτέρη Κουμαντάκη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Παράλληλα, εξηγεί πώς -από τη μία στιγμή στην άλλη- αυτά τα στοιχεία μπορούν να αλλάξουν εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Οι Ρώσοι γύρισαν… την πλάτη τους στην Κρήτη το 2019 με τα στοιχεία για τον τουρισμό του νησιού την περυσινή χρονιά να είναι απογοητευτικά. Ωστόσο, για το 2020 φαίνεται πως ο ρωσικός τουρισμός θα υπερκαλύψει το κενό που δημιουργήθηκε το 2019.

Ο Αντύπας Σηφάκης εξηγεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανοίξει τους ορίζοντες της εξωτερικής πολιτικής της ώστε να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Παράλληλα, διευκρινίζει τη σημασία που έχουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις κυρίως για τον τουρισμό της Κρήτης, καθώς είναι πολύ εύκολο το θετικό κλίμα που επικρατεί για το 2020, να… αλλάξει ρότα.

Πάντως, οι ελπίδες για την αύξηση του τουρισμού της Κρήτης βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στους Γερμανούς και τους Άγγλους, όπως εξηγεί ο τουριστικός πράκτορας Αντύπας Σηφάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο μεγάλος αντίπαλος της χώρας μας είναι η Τουρκία.