Τουρισμός: Ποιοι “αναζητούν” περισσότερο την Ελούντα μέσω διαδικτύου

Ενδιαφέρονται στοιχεία από έρευνα για το πώς επηρεάστηκε το ενδιαφέρον των τουριστών στο ιδιαίτερο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που προκάλεσε η πανδημία


Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα με μεγαλύτερο μερίδιο του όγκου αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα Λασιθίου, ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες σε αναζητήσεις, όπως προκύπτει από έρευνα από την ομάδα της Tourix που δόθηκε στην δημοσιότητα. Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, η Γερμανία είναι στην δεύτερη θέση, ενώ ακολουθούν η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Αναλυτικά, η ομάδα που διενήργησε την έρευνα αναφέρει:

“Η Ελούντα αποτελεί ένα παγκοσμίως γνωστό, παραθαλάσσιο δημοφιλή, τουριστικό προορισμό και θέρετρο. Πώς επηρεάστηκε όμως το ενδιαφέρον των τουριστών στο ιδιαίτερο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δημιούργησε ο Covid-19, και όχι μόνο, από την αρχή του 2020 μέχρι σήμερα;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της  τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την περιοχή της Ελούντας.

Ελούντα έρευνα

5 Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Ελούντα:

  • Οι αναζητήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι μειωμένες, αλλά τον Μάρτιο σταθεροποιούνται. Τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο είναι εμφανώς αυξημένες για τις περισσότερες χώρες. Η συμπεριφορά αυτή πιθανότατα οφείλεται στις περιόδους καραντίνας λόγω covid-19 πέρυσι και φέτος. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020, παρατηρήθηκε πολύ σημαντική αύξηση 318,64% για την Γερμανία, 255,14% για την Γαλλία και 128,82% για τις ΗΠΑ, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έμεινε σχετικά σταθερό με μόνο 0,04% μείωση.
  • Φέτος, οι αναζητήσεις παρουσιάζουν αυξημένη τάση ανά μήνα, με εξαίρεση τον Φεβρουάριο. Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται τον Μάιο, και κυρίως από την Γερμανία και την Γαλλία, υποδεικνύοντας το ενδιαφέρον των πιθανών πελατών από τις χώρες αυτές για διαμονή στην Ελούντα το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο υπάρχει επίσης μια μικρή αύξηση της τάσης των αναζητήσεων συνολικά. Πιο αναλυτικά, τον Μάιο του 2021 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 35,9% για την Γερμανία, 50,79% για την Γαλλία, 24,17% για τις ΗΠΑ και 14,48% για το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στην χρονολογική σειρά των παγκόσμιων αναζητήσεων φαίνεται ξεκάθαρα το ενδιαφέρον για την καλοκαιρινή περίοδο του 2020, αλλά και για το 2021 φαίνεται να αυξάνεται κατακόρυφα το ενδιαφέρον για διαμονή στην Ελούντα όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος. Μάλιστα, το ενδιαφέρον φτάνει ήδη το κορυφαίο επίπεδο ενδιαφέροντος που υπήρχε πέρυσι τον Αύγουστο.
  • Το μεγαλύτερο μερίδιο του όγκου αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα, ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες σε αναζητήσεις, κατέχει το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γερμανία είναι στην δεύτερη θέση, ενώ ακολουθούν η Γαλλία και οι ΗΠΑ.
  • Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζει διάρκεια και παραμένει για μεγάλο διάστημα στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021 η Γερμανία δείχνει επίσης αυξημένο ενδιαφέρον και ξεπερνάει και το ενδιαφέρον από Ηνωμένο Βασίλειο. Γενικότερα, είναι εμφανής η αυξητική τάση των αναζητήσεων όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος.

Ελούντα έρευνα

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα σε βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 436 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Ελούντα.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Ελούντας: analytics.tourix.gr/elounda

Ελούντα έρευνα

Ελούντα έρευνα