“Του χρόνου θα έχουμε ένα πρότυπο Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι”

Ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης μιλώντας στον Politica89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε μαζί με το Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και πολυπληθή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη επίσης από, την Ελένη Βλάσση, τον Θανάση Χηνόπουλο και τη Μαρία Χαλκιαδάκη πρόεδρο της κοινότητας Καβουσίου με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, για το μουσικό γυμνάσιο Καβουσίου.

Να γίνει το Μουσικό Γυμνάσιο Καβουσίου πρότυπο

Η έναρξη του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, μετατίθεται για την επόμενη χρονιά, ώστε με την άνεση των ημερομηνιών να δημιουργηθούν οι καλύτερες προϋποθέσεις με τον κ. Ρεμεδιάκη να υπογραμμίζει πως: “Προσπαθήσαμε στην χθεσινή συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας να την πείσουμε να λειτουργήσει το σχολείο στο Καβούσι από φέτος, κάτι που δεν καταφέραμε εφόσον η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και πρέπει να γίνουν κάποια έργα επιπλέον για την βελτίωση της εικόνας του σχολείου. Ωστόσο συζητήσαμε το πως θα λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο και προετοιμαζόμαστε ώστε του χρόνου να είναι όλα έτοιμα για ένα πρότυπο μουσικό γυμνάσιο. Πρότεινα να ονομαστεί το σχολείο Βιτσέντζος Κορνάρος ή Ερωτόκριτος εφόσον η χρονιά έχει αφιερωθεί σύμφωνα και με την Περιφέρεια στον Ερωτόκριτο”.  

Να αναδείξουμε τον πολιτισμό στο Καβούσι

“Το Καβούσι διαθέτει φυσικό πλούτο και πρέπει να τον αναδείξουμε, θα προσπαθήσουμε με καμπάνιες, εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις να αναδείξουμε την περιοχή σε σημαντικό προορισμό που να αξίζει να τον επισκεφτείς. Διαθέτουμε τοπικά προϊόντα, θέλουμε να το προάγουμε και να  τα συνδέσουμε με τον πολιτισμό και τον τουρισμό μας”, σύμφωνα με τον κ. Ρεμεδιάκη