Το νέο αφεντικό της Creta Farms ξεκαθαρίζει: “Η παραγωγή θα παραμείνει στην Κρήτη ”

Η πρώτη επίσκεψη του νέου αφεντικού της Creta Farms Δημήτρη Βιντζηλαίου πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Ρέθυμνο.

Ο διαφαινόμενος προτιμητέος επενδυτής σε συνομιλίες που είχε με στελέχη της εταιρείας και με τους εργαζομένους τόνισε σε όλους τους τόνους πως η διοίκηση του εργοστασίου στο εξής δεν θα έχει καμία σχέση με την παλαιότερη.

Σύμφωνα με πηγές από την Creta Farms, ο Δημήτρης Βιντζηλαίος τόνισε πως τον ενδιαφέρει να αυξηθεί η παραγωγή σταδιακά στους 600 τόνους, όπως πριν την κρίση, ώστε να ενισχυθεί ο κύκλος εργασιών της εταιρείας.

Ο Δημήτρης Βιντζηλαίος κατά την συνάντηση με τους εργαζόμενους της εταιρείας ξεκαθάρισε πως το εργοστάσιο παραγωγής θα παραμείνει στην Κρήτη, απαντώντας έμμεσα στην αγωνία των εργαζομένων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε “επενδύουμε στα στελέχη της εταιρίας και στην αγάπη και την πίστη που έχουν στην εταιρία. Η παραγωγή άμεσα θα αυξηθεί και θα φτάσει εκεί που της αξίζει. Άμεσα θα υπάρξει πληθώρα προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ και θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης και επισκευών υπαρχουσών ζημιών για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εργοστασίου”.

Tο όνομα του Δημήτρη Bιντζηλαίου έγινε ιδιαίτερα γνωστό στην ελληνική αγορά κυρίως την τελευταία πενταετία, καθώς έχει προχωρήσει σε αρκετές επενδυτικές κινήσεις στον χώρο των τροφίμων στην Ελλάδα. Η Impala Invest BV είχε ήδη δραστηριότητα εδώ και αρκετά χρόνια σε ηγετική θέση στον χώρο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη Βουλγαρία η Impala Invest δραστηριοποιείται μέσω της βιομηχανίας τροφίμων Bella Bulgaria και κύκλο εργασιών περισσότερα από 300 εκατομμύρια ετησίως η οποία έχει ιδιαίτερη δυναμική στα Βαλκάνια με κύριο αντικείμενο την παραγωγή αλλαντικών.

Kαι στη χώρα μας όμως έχει αναπτύξει ήδη δραστηριότητα στον κλάδο της αλλαντοβιομηχανίας καθώς η Impala Ιnvest έχει εξαγοράσει από το 2015 τη «Λακωνική Τροφίμων» και το 70% της «Σερραϊκής – Θρακικής Αλλαντοβιομηχανίας Α.Ε.» (ΧΑΡΙΝΟ Α.Ε.).

Τον Nοέμβριο του 2014 ο Δημήτρης Βιντζηλαίος μαζί με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν και να καταθέσουν κοινή πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες της Nίκας για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της αλλαντοβιομηχανίας. Τελικά η συνεργασία αυτή δεν προχώρησε τελικά, καθώς οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Η Impala Ιnvest είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ, η οποία τελικά πτώχευσε.

Στο χαρτοφυλάκιο της Impala είχε περάσει νωρίτερα μια βιομηχανία κατεψυγμένων ζυμών στη Μαγνησία ενώ το fund έχει προχωρήσει και στην εξαγορά μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της κρητικής εταιρείας Χιωτάκης η οποία δραστηριοποιείται σε κατεψυγμένες σφολιάτες και παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.

Για τον ίδιο τον Δημήτρη Βιτζηλαίο δεν είναι γνωστές πολλές πληροφορίες. Από τις δηλώσεις κατά καιρούς του ίδιου όσο και συνεργατών του τα τελευταία χρόνια, προκύπτει το έντονο ενδιαφέρον του για επενδύσεις στον χώρο της αλλαντοβιομηχανίας και των τροφίμων γενικότερα.