ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ: Θα σηκώσουν το “γάντι” Χρυσοχοΐδης – Καραμαλάκης;

«Κλείδωσε» η κάθοδος στο Ηράκλειο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει καταρτιστεί και το πρόγραμμα των επαφών που θα έχουν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πιθανότατα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Εκτός εξαιρετικά απροόπτου (βλέπετε Έβρο) οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν νωρίς στις 9 το πρωί με όλους τους διοικητές των υπηρεσιών της Κρήτης.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις του νησιού ενώ στην συνέχεια την σκυτάλη θα πάρουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, δήμαρχοι και βουλευτές του νομού Ηρακλείου. Αν τηρηθεί ευλαβικά το πρόγραμμα προβλέπεται συνάντηση με τους δημοσιογράφους μεσημβρινές ώρες.

Από την Αθήνα υποστηρίζεται ότι η κάθοδος υπουργού και αρχηγού ήταν κάτι που είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό, απλώς το ασφυκτικό πρόγραμμα δεν επέτρεψε να γίνει νωρίτερα. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η κάθοδος δεν είναι άσχετη με τα τεκταινόμενα στον Μυλοπόταμο.

Εκτιμούν δηλαδή ότι τα όσα έχουν συμβεί και η τεράστια δημοσιότητα που έχει πάρει το όλο θέμα σε συνδυασμό με τις καταγγελίες των ειδικών φρουρών για το ΤΑΕ Μυλοποτάμου και την εγκατάλειψη που υφίστανται οι λιγοστές δυνάμεις της περιοχής, επίσπευσαν την επίσκεψη του υπουργού στην Κρήτη.

Θεωρείται βέβαιο ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες των συσκέψεων θα τεθεί το θέμα του Μυλοποτάμου με στόχο να υπάρξει ανασχεδιασμός του πλαισίου και του τρόπου αστυνόμευσης της περιοχής καθώς είναι κοινή παραδοχή ότι το υπάρχον σύστημα δεν…περπατάει.

Λόγω του ασφυκτικού προγράμματος και του περιορισμένου χρόνου οι διοικητές θα αναφερθούν επιγραμματικά ο καθένας στα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία του. Να τα πουν θέλουν και οι συνδικαλιστές, όμως λόγω… συνωστισμού και περιορισμένου χρόνου μάλλον θα τα πουν συνοπτικά.

Έτσι για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές του Ηρακλείου θα θέσουν ζήτημα ενίσχυσης του αεροδρομίου και της Χερσονήσου αλλά και εξοπλισμού καθώς τα αλεξίσφαιρα λήγουν, όπως λένε, το 2020. Ακόμα, θα αναφερθούν στο θέμα των έκτακτων μεταθέσεων. Οι ειδικοί φρουροί πάλι θα επικεντρωθούν στο θέμα της ενίσχυσης των δυνάμεων στον Μυλοπόταμο.

Το θέμα Κρήτη και τουρισμός απασχολεί ιδιαίτερα τους τοπικούς φορείς και την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας και αναμένεται να υπάρξουν επιμέρους συζητήσεις.