Το πρώτο ψευδώς… θετικό τεστ στην Κρήτη!

πηγή: pixabay.com

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τα περί ψευδώς αρνητικών τεστ για τον κορονοϊό, όχι όμως και για… ψευδώς θετικά!


Άξια αναφοράς είναι η περίπτωση ενός μαθητή στα Χανιά, υποψηφίου των πανελλαδικών, ο οποίος έκανε rapid test, καθώς επιβάλλεται λόγω των αθλημάτων που θα δώσει, οπότε χρειαζόταν το test για να συνεχίσει τις προπονήσεις του.

Το τεστ βγήκε θετικό και το παιδί χαρακτηρίστικε ως κρούσμα κορονοϊού και μπήκε σε καραντίνα, τόσο αυτό όσο και η οικογένειά του.

Ωστόσο, όπως ήταν λογικό, υπήρξε ανησυχία, αλλά και ψυχραιμία ώστε να ακολουθήσει μοριακό τεστ, τόσο στο παιδί, όσο και στον πατέρα του, που βγήκαν… αρνητικά.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανο Ντουκάκη, ο οποίος ασχολήθηκε επισταμένως με την περίπτωση, καθώς και ο ίδιος δεν είχε συναντήσει, όπως είπε στο Parakritika.gr, ψευδώς θετικό μέχρι σήμερα τεστ.

Πατέρας και γιος συνέχισαν να κάνουν και rapid test και μοριακά, που βγήκαν επίσης αρνητικά, ενώ το παιδί, καθώς έπρεπε να επιστρέψει άμεσα και στις προπονήσεις και στα μαθήματά του, επανέλαβε χθες Δευτέρα και νέο τεστ, που βγήκε επίσης αρνητικό.

“Είναι πραγματικά απορίας άξιον να βγαίνει ένα τεστ ψευδώς θετικό. Κάποιο πρόβλημα θα υπήρχε με την πλακέτα… κάτι τέτοιο. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει στα Χανιά κάτι ανάλογο, πέραν των πολλών ψευδώς αρνητικών”, επισημαίνει ο κ. Ντουκάκης.

Από πλευράς του, ο πατέρας του παιδιού μίλησε στον Parakritika.gr, ευχαριστώντας τον κ. Ντουκάκη για την άμεση ανταπόκριση.

“Ότι και να πω είναι λίγο. Ο άνθρωπος αμέσως ενδιαφέρθηκε και κατανόησε απόλυτα τον προβληματισμό μας. Εκανε όλες τις ενέργειες που χρειαζόταν, έγιναν όλα τα απαραίτητα τεστ και αποδείχθηκε ότι το πρώτο ήταν… ψευδώς θετικό. Τον ευχαριστούμε για όλα”, τόνισε ο πατέρας του μαθητή.