“Τρέχατε με 150 στην εθνική οδό και πρέπει να πληρώσετε 680 ευρώ”

Νέες μεθόδους εφευρίσκουν οι απατεώνες προκειμένου να αρπάξουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Όπως κατήγγειλε ακροατής του Ράδιο Κρήτη, ένας “κύριος”, τον κάλεσε με αθηναϊκό νούμερο, στο κινητό του τηλέφωνο χθες, και τον ενημέρωσε ότι τα ραντάρ τον “έπιασαν” να τρέχει με 150 χιλιόμετρα στην εθνική οδό, και τώρα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 680 ευρώ!

Μετά το πρώτο σοκ ο πολίτης άρχισε να κάνει ερωτήσεις στον “κύριο” στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής του γραμμής, στις οποίες μάλλον δε μπορούσε να απαντήσει. Όπως πχ ότι οδηγούσε μία πολυτελή BMW όταν τον έγραψε στο ραντάρ, ενώ ο πολίτης… διαθέτει κλούβα!

Ο απατεώνας τα βρήκε σκούρα και έκλεισε το τηλέφωνο, πριν του κάνει την πρόταση να… μειώσει το πρόστιμο με το ανάλογο αντίτιμο.

Και νέα απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένου

Την ίδια ώρα, ακόμη μία απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένου στο Ηράκλειο, έγινε χθες. Κάποιος τηλεφώνησε στο σπίτι του και και του είπε ότι έπρεπε να δώσει 10.,000 ευρώ για να τον γλιτώσει από το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί ο γιος του.

Ο ηλικιωμένος τηλεφώνησε έντρομος στον γιο του προκειμένου να διαπιστώσει αν ίσχυε κάτι τέτοιο και ηρέμησε όταν του είπε ότι επρόκειτο για απάτη…

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες, απατεώνες άρπαξαν 10.000 ευρώ και 1.110 ευρώ από δύο ηλικιωμένες γυναίκες στο Ηράκλειο.