Τρεις οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Κρήτης – Ανάμεσα τους δύο παιδιά

Συνολικά έχουν διασωθεί 53 άτομα


Τραγική εξέλιξη είχε η βύθιση σκάφους με μετανάστες στα ανοιχτά της Κρήτης, καθώς όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ναυτιλίας ανασύρθηκαν από τη θάλασσα τρεις νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο μικρά παιδιά και μία γυναίκα.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των αλλοδαπών που ναυάγησαν το απόγευμα της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. ανατολικά της Κρήτης.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε το απόγευμα για τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόταν σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων με αλλοδαπούς επιβαίνοντες  στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 53 αλλοδαποί οι οποίοι μεταφέρονται στην Κάρπαθο, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.