Τροχαία ΒΟΑΚ: Μια υπηρεσία με πολλές δράσεις αλλά και με ευαισθησίες

Για τις δράσεις γενικότερα της υπηρεσίας αλλά και για ένα περιστατικό για το οποίο μόνο καλά σχόλια έγιναν, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στον Γιάννη Λιονάκη ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας του ΒΟΑΚ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Παπαδάκης καθώς και οι δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας που… πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς Κωνσταντίνο Μαλάμη και Μανώλη Δερμιτζάκη οι οποίοι στις 11 Νοεμβρίου κι ενώ ήταν σε περιπολία επί της Εθνικής Οδού, αντιλήφθηκαν μία γυναίκα στην άκρη του δρόμου η οποία είχε μείνει λόγω σκασμένου λάστιχου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως είπαν, σταμάτησαν και βοήθησαν την οδηγό να αλλάξει λάστιχο με αποτέλεσμα άμεσα να ξεκινήσει ξανά για τη δουλειά της. Η κίνηση αυτή από πλευράς των ενστόλων γέμισε με μεγάλη χαρά την ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου η οποία ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και μέσω facebook.

Αυξημένη η αστυνόμευση στον ΒΟΑΚ

Όπως ειπώθηκες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην εκπομπή, στην Κρήτη ήρθαν τελικά 38 από τους 50 αστυνομικούς που είχε εξαγγελθεί ότι θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες Τροχαίας. Σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται το τρίμηνο της απόσπασης ωστόσο όπως είπε ο Διοικητής της Υπηρεσίας, θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστεψκάποιοι να μείνουν περισσότερο.

(Ο Διοικητής της Υπηρεσίας αριστερά με τα πολιτικά και οι δύο αστυνομικοί της Τροχαίας με τον Γιάννη Λιονάκη)

Η ενίσχυση των υπηρεσιών της Τροχαίας του ΒΟΑΚ και στους τέσσερις νομούς έφερε και ενισχυμένη αστυνόμευση με αποτέλεσμα οι έλεγχοι, που γίνονται και από συμβατά αυτοκίνητα, να είναι πιο πιο πυκνοί, περιορίζοντας έτσι τα περιθώρια για τους οδηγούς να παρανομήσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην εκπομπή, κάθε χρόνο στον ΒΟΑΚ βεβαιώνονται περισσότερες από 11.000 παραβάσεις που αφορούν σε οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, αριθμός που καταδεικνύει τον τρόπο οδηγικής συμπεριφοράς των Κρητικών αλλά και των επισκεπτών στο νησί.