Τροχαία στην Κρήτη: 17 οι νεκροί – 3 άνθρωποι δίνουν μάχη στις ΜΕΘ

Σοκ και προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία από τα τροχαία ατυχήματα το 2022


Στους 17 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Κρήτης ενώ στις 6 Απριλίου του 2022 ήταν 13 και το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο, το 2021, ήταν μόλις οκτώ.

Παράλληλα, τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν τρεις ακόμα συμπολίτες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του νησιού μετά από σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Σημειώνεται ότι μόλις σε έναν χρόνο τα θανατηφόρα τροχαία έχουν τετραπλασιαστεί στο Ηράκλειο αφού το 2021 ήταν μόλις 3 ενώ φέτος είναι 12, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.

«Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται δυστυχώς και στις άλλες τρεις μεγάλες πόλεις της Κρήτης» αναφέρει ο κ. Γιάννης Λιονάκης στο cretapost κρούωντας πολλαπλά τον κώδωνα του κινδύνου.

Θλίψη και τεράστιο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 στην άσφαλτο της Κρήτης καταγράφηκαν πέντε νεκροί ενώ το 2022 και μόνο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί ήδη 17 θάνατοι.

Ο πιο θανατηφόρος μήνας ήταν ο Μάρτιος του 2022 με 7 τροχαία δυστυχήματα, ακολουθεί ο Απρίλιος με 5, έπεται ο Ιανουάριος με 4 και τελευταίος έρχεται ο Φεβρουάριος με 1 νεκρό σε τροχαίο.

Στη συντριπτική πλειοψηφία του (15) τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη κατά το 2022 συνέβησαν με αυτοκίνητο, ένα συνέβη με τρακτέρ και ένα με μηχανή που σημειώθηκε στις 26 Απριλίου όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας άνδρας μόλις 31 ετών.

Βαριά σκιά πένθους πάνω από την Κρήτη αφήνουν και τα στοιχεία που αφορούν στην ηλικία των ανθρώπων που χάνονται απροσδόκητα και εντελώς άδικα σε τροχαία. Συγκεκριμένα 6 είναι οι νεκροί ηλικίας 18-35 ετών και ακόμα 5 είναι στις ηλικίας 36-55.