Ένα τροχαίο αποκάλυψε τη «συμμορία» με τα κλεμμένα Ι.Χ.

Έκλεβαν αυτοκίνητα και εν συνεχεία είτε τα μεταπουλούσαν είτε τα “έγδυναν” και τα έκαναν ανταλλακτικά


Ένα τροχαίο ατύχημα την προηγούμενη Κυριακή στο ΠΑΓΝΗ, δηλαδή ένα τυχαίο γεγονός, οδήγησε στην εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης κλοπών αυτοκινήτων, με δύο συλλήψεις ατόμων ηλικίας γύρω στα 35 και 50, από το ίδιο χωριό του δήμου Ηρακλείου!

Πρόκειται για υπόθεση που, ως φαίνεται, έχει βάθος στον χρόνο, αφού τα κλεμμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους αφορούν σε υποθέσεις που δεν είχαν διαλευκανθεί τουλάχιστον 3-4 χρόνια τώρα.

Τις υποθέσεις προφανώς και ερευνούσε η Αστυνομία, ωστόσο το τροχαίο ατύχημα στο ΠΑΓΝΗ και η απρόσμενη αντίδραση του οδηγού να τραπεί σε φυγή κίνησαν τις υποψίες, έγινε έρευνα, εντοπίστηκε συνεπιβάτης του οδηγού και “έδεσε” η υπόθεση!

Έτσι, χθες το πρωί η Αστυνομία έκανε στοχευμένη έρευνα σε σπίτια και αποθήκες των δύο συλληφθέντων στην περιοχή Τεμένους, εντόπισε κλοπιμαία και συνέλαβε δύο άτομα, που, κατά πληροφορίες, παραπέμπονται στον εισαγγελέα για σύσταση συμμορίας με σκοπό την κλοπή αυτοκινήτων! Ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο οδηγός του οχήματος που ενεπλάκη στο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ. Μάλιστα, το όχημα που οδηγούσε και συνέβη το τροχαίο έφερε πινακίδες άλλου οχήματος, το οποίο δεν είναι κλεμμένο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, που ήταν αιφνιδιαστικός αλλά απολύτως στοχευμένος, εντοπίστηκαν 6 οχήματα κλεμμένα, κάποια από αυτά διαλυμένα, αφού εντοπίστηκε σε τουλάχιστον μία περίπτωση μόνο το σασί, δηλαδή το κουφάρι του αυτοκινήτου, το οποίο, σύμφωνα με την ορολογία της αγοράς, το είχαν κυριολεκτικά “γδύσει”!

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την αρχή του νήματος μιας σοβαρής υπόθεσης με κλεμμένα αυτοκίνητα, που είτε χρησιμοποιούνταν σε έκνομες ενέργειες είτε γινόντουσαν ανταλλακτικά είτε μεταπουλούνταν σε νέους ιδιοκτήτες με νέες πινακίδες! Και όλο αυτό ερευνάται αν συνέβαινε σε βάθος χρόνου.

Για όλα αυτά οι δύο συλληφθέντες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στην ανάκριση, αφού πρώτα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Ηρακλείου για να τους ασκήσει διώξεις, με την Αστυνομία να τους παραπέμπει ωστόσο κατά πληροφορίες για σύσταση συμμορίας και με την επιβαρυντική διάταξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Πάντως, και οι δύο φαίνεται να έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, ενώ για τον έναν υπάρχει η πληροφορία ότι ήδη εκκρεμούν και δύο δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας που έγινε αιφνιδιαστικά μεν, αλλά στοχευμένα, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 6 οχήματα, ενώ φαίνεται ότι βρέθηκαν και στοιχεία όπως πινακίδες με αριθμούς κυκλοφορίας ή έγγραφα, που δηλώνουν ότι με κάποιον τρόπο κάποτε πέρασαν από τους χώρους που ερευνήθηκαν και άλλα αυτοκίνητα, πιθανόν με την ίδια πρακτική!

ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ

Βρέθηκε αυτοκίνητο κλεμμένο από το 2016!

Τα ευρήματα κάνουν τις Αρχές να πιστεύουν ότι τα αυτοκίνητα που έκλεβαν οι δύο συλληφθέντες, αν τελικώς αποδειχτεί έτσι, τα διέλυαν σε ανταλλακτικά ή άλλα που ήταν ολοκαίνουργια τα πουλούσαν! Αν οι αγοραστές γνώριζαν ότι τα αυτοκίνητά που πλήρωναν καινούργια ήταν φθηνότερα γιατί ήταν κλεμμένα, ίσως είναι ένα κομμάτι της υπόθεσης που θα κληθεί να διαλευκανθεί μέσω της ανάκρισης αλλά και της Αστυνομίας, που ως φαίνεται συνεχίζει τις έρευνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μάντρα κάποιου συγγενικού προσώπου εκ των δύο συλληφθέντων βρέθηκε αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί το 2016. Μάλιστα η μάντρα αυτή ανήκει σε ιδιοκτήτη, όπως αναφέρουν οι πηγές, ο οποίος απουσιάζει για καιρό στο εξωτερικό και συνεπώς μπορούσε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων να χρησιμοποιεί λόγω συγγένειας. Βρέθηκαν ακόμη ένα αυτοκίνητο παρατημένο, ένα άλλο σε αποθήκη, άλλο σε χωράφι σταθμευμένο και άλλο ως κουφάρι αφημένο σε μια άκρη αγροτικής περιοχής.

Από τα οχήματα που έχουν εντοπιστεί φαίνεται ότι δύο είναι τα αγροτικά, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η έρευνα πίσω στα χρόνια ίσως καταδείξει ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη προτίμηση σε μάρκα ή τύπο οχήματος. Ανάμεσα στα κλεμμένα οχήματα φαίνεται ότι έχει εντοπιστεί, κατά πληροφορίες, ένα τουλάχιστον δίκυκλο. Ακόμη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε κάποιο όπλο (πιθανόν καραμπίνα) χωρίς άδεια, ένα αεροβόλο, 4 ζυγαριές, όπως και υπολείμματα χασίς.

Την προανάκριση διεξήγε το Β’ Α.Τ. Ηρακλείου (πρώην Αγίου Μύρωνα).