Τσαβούσογλου: Το Ορούτς Ρέις επέστρεψε για συντήρηση – Τι είπε για την Ελλάδα

Η Τουρκία δεν έκανε βήμα πίσω από την αποστολή της στην Ανατολική Μεσόγειο και τις έρευνες με το Ορούτς Τέις. Όπως δήλωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το Ορούτς Ρέις έριξε άγκυρα λόγω συντήρησης ρουτίνας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο NTV, είπε ότι το Γιαβούζ και το Φατίχ, τα δύο γεωτρύπανα, θα συνεχίσουν τις έρευνες στην περιοχή μέχρι το Ορούτς Ρέις να ολοκληρώσει τη συντήρηση.

Ο Τσαβούσογλου σχολίασε ότι η Τουρκία δεν περιμένει ότι η ΕΕ θα επιβάλλει κυρώσεις για τις διαφωνίες με την Ελλάδα αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά σημείωσε ότι η ΕΕ θα επιλέξει να υποστηρίξει την Ελλάδα και τους Κυπρίους παρά την Τουρκία σε αυτό το θέμα. Επίσης έκανε κριτική στην Ελλάδα για τη θέση της, ζητώντας από την Αθήνα να αλλάξει τη στάση της.

“Η Ελλάδα πρέπει να να υποχωρήσει από τη μαξιμαλιστική της θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αναγνωρίσουν τα δικαιώματα της τουρκικής πλευράς” ανέφερε προσθέτοντας ότι οι εντάσεις δεν θα σταματήσουν εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει την επιμονή της στον« χάρτη της Σεβίλλης.