Υποσχέθηκαν δεκάδες αστυνομικούς, έφεραν…κανέναν

Οργισμένη αντίδραση των αστυνομικών συνδικαλιστικών ενώσεων της Κρήτης, μετά τις εξελίξεις στο θέμα των έκτακτων μεταθέσεων


Ήταν πριν λίγες εβδομάδες που η Κρήτη βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, με αφορμή την δραματική διάσταση που λαμβάνει το ζήτημα των θανάτων από τροχαία στο νησί.
Τότε είχε γίνει λόγος για έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος, που προέβλεπε μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των Τμημάτων Τροχαίας με έμψυχο δυναμικό, και μάλιστα είχε ανακοινωθεί ο αριθμός των 50 αστυνομικών!

Τα πράγματα ωστόσο δεν φαίνεται να εξελίσσονται καλά, όπως τουλάχιστον γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά “με δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε ότι καμία έκτακτη μετάθεση δεν θα γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι των 3 Ενώσεων Γιώργος Πικράκης, Γιώργος Καρτσάκης και Αικατερίνη Αγορου αναφέρει:

“Δυστυχώς στην Κρήτη παρατηρείται αύξηση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων κατά 47% σε σχέση με τα σημειωθέντα πέρυσι. Το ζήτημα αυτό, ως καλώς γνωρίζετε, λόγω της σοβαρότητάς του αποτέλεσε πρωταρχικό θέμα σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2019.

Κατά τη συνάντηση αυτή, εκπονήθηκε σχέδιο, το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά.

Πλην όμως σήμερα, παρά το ότι έχει καταστεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Κρήτη θα πρέπει να ενισχυθεί με έμψυχο προσωπικό προς υλοποίηση και της ανωτέρω δέσμευσης με γνώμονα τον καταρχήν περιορισμό και ει δυνατόν την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, με δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε ότι καμία έκτακτη μετάθεση δεν θα γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη.

Έχουμε πλειστάκις τονίσει ότι οι υπηρετούντες αστυνομικοί της Κρήτης σε καθημερινή βάση υπερβάλλουν εαυτό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες, παρά το ότι δεν διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή που εκείνοι θα επιθυμούσαν και θα έπρεπε να κατέχουν.

Επομένως, με την παρούσα ζητάμε να ενισχυθεί η Κρήτη με έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα διατεθεί στις ανωτέρω Υπηρεσίες, προς αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, που πραγματικά αποτελούν μάστιγα για το Νησί μας”.