Υπό Εισαγγελική εξέταση οι οικογένειες που κρατούν τα παιδιά μακριά από το σχολείο

“Καρφωμένο” στους 23 γονείς μαθητών που αρνούνται να τηρήσουν τα μέτρα για την πανδημία και να αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, είναι το βλέμμα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τις επιταγές του ποινικού κώδικα, μπορεί να υπάρξει ακόμα και καταδίκη σε ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών αλλά και χρηματικό πρόστιμο σε αυτούς τους γονείς, με το βασικό μέλημα της Εισαγγελίας ωστόσο να αποσκοπεί στην επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Στα θετικά της όλης υπόθεσης είναι πως μερικοί διευθυντές σχολείων κατάφεραν να πείσουν ελάχιστες οικογένειες να αφήσουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο σχολείο, καθώς πριν από την όποια εισαγγελική παρέμβαση οι διευθύνσεις το σχολείων προχώρησαν σε ένα τελευταίο διάλογο με τους αρνητές γονείς.

Οι γονείς των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της πόλης, που αρνούνται σθεναρά θα τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να απέχουν από τις σχολικές αίθουσες θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης των τριών Εισαγγελέων Ανηλίκων και θα έρθουν σε επαφή για να συζητήσουν το θέμα. Κομβικό ρόλο μάλιστα θα παίξουν κι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες για να βοηθηθούν τα παιδιά και να γίνει το καλύτερο δυνατό για εκείνα και να μην επιβάλλουν οι Εισαγγελικές Αρχές ότι προβλέπεται, ποινικά.