Ο Υφ. Περιβάλλοντος για τα προβλήματα του Κτηματολογίου στην Κρήτη

«Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να χάσει τις ιδιοκτησίες του από το κράτος, όμως τα ακίνητα πρέπει να καταγραφούν», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς με συνέντευξή του στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Λ. Βαρδάκη, για το μεγάλο θέμα του Κτηματολογίου καθώς στην Κρήτη η διαδικασία της δήλωσης των ιδιοκτησιών συνεχίζεται.
Όπως είπε ο κ. Δημαράς, μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο και θα είναι αντίστοιχο με αυτά που έχουν και τα άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη.
Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη την πρόσληψη νομικού συμβούλου από την εταιρεία που έχει την ευθύνη του Κτηματολογίου, στο γραφείο που λειτουργί στο Ηράκλειο τις επόμενες ημέρες.
Η απουσία δικηγόρου επέφερε πολλά προβλήματα στους πολίτες που έσπευδαν να δηλώσουν τα ακίνητά τους και για το λόγο αυτό δίνεται λύση.
Επίσης τόνισε ότι σε όποιες περιοχές χριεαστεί θα δοθεί παράταση αφού το Υπουργείο γνωρίζει τα προβλήματα που προκύπτουν, κυρίως στην αποτύπωση των αγροτεμαχίων καθώς ο ίδιος αναγνώρισε ότι και στην Κρήτη, όπως και σε άλλες περιοχές δεν υπάροχυν τίτλοι ιδιοκτησίας ή ακόμα και διαθήκες, οι οποίες δεν έχουν δημοσιευτεί.
Ο νόμος επεσήμανε, προβλέπει παράταση έως και 6 μήνες από την αρχική ημερομηνία, ωστόσο κανείς δεν θα πρέπει να εφησυχάζει, καθώς θα πρέπει να δηλώσει έτσι κι αλλιώς τα χωράφια του, προκειμένου να τα κατοχυρώσει και να μην “περάσουν” στο κράτος.
Τέλος ο κ. Δημαράς επεσήμανε ότι σε θέματα χρησικτησίας, σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο αποτελεί το Ε9 του 1997 καθώς έχουν περάσει τα 20 χρόνια για να αποδείξουν την κατοχή της ιδιοκτησίας τους.