Φονικό στις Κουρούνες: Στην τελική ευθεία η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης

Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα – Κατηγορούμενος ένας 43χρονος


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του 73χρονου Μ.Φ. που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στις Κουρούνες Λασιθίου με κατηγορούμενο έναν 43χρονο.

Σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου συνεδριάζει ξανά και τον λόγο αναμένεται να πάρει ο εισαγγελέας προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου απολογήθηκε ο 43χρονος ο οποίος ζήτησε εκ νέου συγνώμη από τους συγγενείς του κτηνοτρόφου λέγοντας πως οι λόγοι που τον οδήγησαν στην δολοφονία του 73χρονου ήταν ότι είχε «θολώσει» εξαιτίας κτηματικών διαφορών που είχαν.

Πώς έγινε το έγκλημα

Όλα συνέβησαν στις 6 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου όταν 73χρονος Μ.Φ. κτηνοτρόφος με τον 45χρονο γιο του και τον 53χρονο γαμπρό του βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιο του ηλικιωμένου άνδρα στην περιοχή Περάμπελα στις Κουρούνες του νομού Λασιθίου.

Οι τρεις άνδρες κάποια στιγμή βλέπουν τον 43χρονο να τους πλησιάζει με το αγροτικό του όχημα. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο κι αφού κάνουν μία έντονη συζήτηση για κάποιες κτηματικές διαφορές που είχαν ο 43χρονος βγάζει την καραμπίνα κι αρχίζει να πυροβολεί σκορπίζοντας τον θάνατο.

Ο 73χρονος πέφτει νεκρός ενώ ο 45χρονος γιος του δέχεται μία σφαίρα στην κοιλιά και πέφτει αιμόφυρτος. Την ίδια στιγμή, ο 53χρονος τραυματίζεται ελαφρά από σκάγια.

Μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης μπαίνει στο αγροτικό του και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως κλήθηκαν οι αρχές με τους αστυνομικούς να ξεκινούν τις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.