Φως στο τούνελ για την Creta Farms

Προηγήθηκε τελεσίγραφο των τραπεζών – Συμφώνησε να άρει όλους τους όρους που έθετε για την ενεχυρίαση των μετοχών – Στα 4 εκατ. ευρώ η ενδιάμεση χρηματοδότηση


Φως στο τούνελ διακρίνεται για την υπόθεση της Creta Farms καθώς ο ένας εκ των βασικών μετόχων και ασκών τη διοίκηση της εισηγμένης, κ. Μάνος Δομαζάκις φέρεται να έχει άρει όλους του όρους που έθετε για την ενεχυρίαση των μετοχών όπως του είχαν ζητήσει οι τράπεζες προκειμένου να βοηθήσουν νέα – ενδιάμεση – χρηματοδότηση.

Όπως δήλωναν στο Newmoney κύκλοι της διοίκησης της εταιρείας, επετεύχθη συμφωνία που ουσιαστικά κρατά «στην πρίζα» την Creta Farms. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για μια προφορική συμφωνία με όλες τις πιστώτριες τράπεζες. Οι τελευταίες θα περάσουν τη συμφωνία από τα αρμόδια συμβούλιά τους μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση αναμένεται να είναι γύρω στα 4 εκατ. ευρώ έναντι 8 εκατ,. ευρώ που είχε ζητήσει αρχικά η διοίκηση της Creta Farms.

Με αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους παρακάμπτοντας τους μετόχους με δεδομένο ότι και ο δεύτερος βασικός μέτοχος, Τάκης Δομαζάκις, έχει διαμηνύσει ότι θα ενεχυριάσει τις μετοχές αρκεί να συμφωνήσει και ο αδελφός του.

Όπως έγραφε χθες το Newmoney.gr, οι τράπεζες είχαν απορρίψει την υπό όρους ενεχυρίαση των μετοχών που αντιπρότειναν οι βασικοί μέτοχοι,  ώστε να συναινέσουν σε νέα -ενδιάμεση- χρηματοδότηση ενώ η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή φαίνεται να έχει μπλοκάρει λόγω του τοξικού κλίματος που έχουν δημιουργήσει τα δύο αδέλφια.