Για φωτιές και…βροχές “έτρεχε” η Πυροσβεστική

Πολλά προβλήματα από τη δυνατή νεροποντή στην Ιεράπετρα


Δύσκολο απόγευμα και βράδυ ήταν το χθεσινό για την Πυροσβεστική στην Ιεράπετρα καθώς κλήθηκε σε αρκετά περιστατικά για αντλήσεις υδάτων τόσο σε σπίτια όσο και καταστήματα. Ειδικότερα, μετά τις 9 το βράδυ, ζητήθηκε η συνδρομή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ιεράπετρας, με ένα όχημα και δύο υπαλλήλους, στους Καθαράδες Ιεράπετρας, προκειμένου να συνδράμει την αστυνομία καθώς χρειάστηκε να κλείσει ένας δρόμος λόγω υπερχείλισης χείμαρρου.

Δεν ήταν όμως αυτό το μοναδικό περιστατικό καθώς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, κλήθηκε να παράσχει βοήθεια, στις 2 τα ξημερώματα, στην περιοχή της Γρα Λυγιάς, λόγω βροχόπτωσης. Η βροχή προκάλεσε προβλήματα και αργότερα στο Άνω Χωριό όπου μετέβησαν για βοήθεια επίσης ένα όχημα με δύο υπαλλήλους.

Προβλήματα καταγράφηκαν και σε αγροτικούς δρόμους ενώ έγιναν και κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου .

Η Πυροβεστική όμως “έτρεξε” και για αρκετές φωτιές.

Χθες στη μία το μεσημέρι, άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών, χρειάστηκε να επέμβουν για δασική πυρκαγιά στις Μοίρες για φωτιά σε καλάμια που έκαψε 5 τ.μ.

Στις 6.35 το απόγευμα, ξέσπασε πυρκαγιά στους Κουνάβους που έκαψε υπολείμματα καλλιεργειών επίσης 5 τ.μ καθώς άμεσα στο σημείο έσπευσε 1 όχημα της Πυροσβεστικής με δύο υπαλλήλους.

Φωτιά ξέσπασε στις 9 το βράδυ σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή του Ακρωτηρίου στα Χανιά, κάνοντας στάχτη 20 τ.μ. Στο σημείο έσπευσαν 2 υπάλληλοι με ένα όχημα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανιών.

Επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου, κλήθηκε για αστική πυρκαγιά στο πρανές οδού στις Ποταμιές Χερσονήσου. Ένα όχημα με δύο υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χερσονήσου, επιλήφθηκαν του συμβάντος σβήνοντας άμεσα τη φωτιά σε απορρίμματα 5 τ.μ.