Χανιά: Αρνητικό στον κορωνοϊό και το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Εξιτήριο πήρε χθες ο 88χρονος


Αρνητικό στον κορωνοϊό βγήκε και το δεύτερο τεστ που έγινε στον 76χρονο άνδρα, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων, μετά την αρχική πρώτη διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από τον Covid – 19.

Νωρίς χθες το πρωί έγινε γνωστό ότι και το τρίτο τεστ που έγινε στον 88χρονο που νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου Χανίων για κορωνοϊό ήταν αρνητικό και έτσι σύμφωνα με το πρωτόκολλο πήρε εξιτήριο, όπου θα πρέπει να παραμείνει για κάποιες ημέρες σε καραντίνα.

Την ίδια στιγμή κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης των επαφών τους κανείς από τους συγγενείς τους δεν βρέθηκε θετικός στον ιό, ούτε όμως και το προσωπικό της καρδιολογικής μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που είχε νοσηλευτεί.

Μάλιστα, αυτή η διαφορά στα αποτελέσματα του τεστ είχε δημιουργήσει μία σύγχυση στην τοπική κοινότητα με την υπεύθυνη της Κλινικής Covid του νοσοκομείου Χανίων, Αγγελική Δαμιανάκη να ξεκαθαρίζει τα πράγματα με ανάρτησή της στα social media.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ανέφερε «από τη στιγμή που το αρχικό δείγμα του 87χρονου ήταν θετικό σημαίνει ότι ο ασθενής έχει μολυνθεί από τον covid19 . Το δεύτερο δείγμα που βγήκε αρνητικό δεν αναιρεί ότι ο ασθενής πάσχει από covid 19. Ο ασθενής πάσχει από covid 19 κ το δείγμα ήταν ψευδως αρνητικό είτε λόγω του ότι το υλικό που πήραμε προς εξέταση δεν ήταν ικανοποιητικό , είτε ότι ο ιός έχει κατέβει προς το κατώτερο αναπνευστικό οπότε δεν φάνηκε στο ρινοφαρυγγικο υλικό, είτε τελικά ο ασθενής είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που σημαίνει ότι η νόσος βρίσκεται σε αποδρομή».

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ευτύχημα το γεγονός πως και οι δύο άνδρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα πέρασαν το κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα.