Χαρδαλιάς : Καμία σκέψη για εκδρομή την Πρωτομαγιά – Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο

Σύμφωνα με τον κύριο Χαρδαλιά παρατηρήθηκαν σήμερα πολλές άσκοπες μετακινήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο όπως και τα πρόστιμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Αυστηρό μήνυμα ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού, δεν έχει λήξει και ότι τα μέτρα και τα πρόστιμα ισχύουν στο ακέραιο έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων, κάτι που δε θα γίνει ανεκτό.

«Τις τελευταίες εβδομάδες δείξαμε υπομονή, επιμονή και καρτερικότητα. Η προσπάθεια αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί» είπε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά».

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η μη τήρηση των μέτρων δε θα γίνει αποδεκτή για κανέναν» υπογράμμισε.

 

Οριζόντιοι έλεγχοι σε ιδιωτικές δομές υγείας

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η Αρχή Διαφάνειας, με επικεφαλής τον κ. Αγγελο Μπίνη, μετέβη στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, για αυτοψία ενώ θα πραγματοποιήσει οριζόντιους ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς Υγείας σε όλη την επικράτεια.

Τα  μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι η επόμενη φάση δεν θα είναι επιστροφή στη συνήθη κανονικότητα. «Η επόμενη φάση θα είναι η επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνήθη κανονικότητα και θα χρειαστεί η διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης.

Ο κοροναϊός δε θα εξαφανιστεί. Θα έχουμε αναζωπύρωση, θα έχουμε κρούσματα και δυστυχώς  θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Τα μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς και κάποιες περιοχές θα ξαναμπούν σε καραντίνα» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι η μη τήρηση των μέτρων δε θα γίνει ανεκτή.