Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι, παγωνιά και κλειστά σχολεία

Οροπέδιο Λασιθίου: Συνοδεία του εκχιονιστικού του Δήμου, ασθενοφόρο του τομέα ΕΚΑΒ Τζερμιάδων, εκτελεί διακομιδή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Προσοχή στην κυκλοφορία – Επί ποδός οι αρχές

Το είπαν και έγινε…
Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ενέσκηψε στην Κρήτη έχει όλα τα χαρακτηριστικά που προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι.
Τα χιόνια έφτασαν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι θυελλώδεις άνεμοι φτάνουν τοπικά και τα 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία έχει κάνει …βουτιά!
Ο παγετός απαιτεί προσοχή στην κυκλοφορία των οχημάτων ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες κλήθηκε τη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κοπές δέντρων.
Στις 6.00 το πρωί είχαμε άρση του απαγορευτικό απόπλου από τα Λιμάνια της Κρήτης. Την ίδια ώρα αναχώρησαν από Πειραιά το «Κρήτη ΙΙ» για Ηράκλειο το Knosos Palace για Χανιά Ηράκλειο και το Blue Galaxy για Χανιά.

Κλειστά σχολεία

Από το Δήμο Ηρακλείου ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν σήμερα κλειστά όλα τα σχολικά συγκροτήματα στις περιοχές των πρώην καποδιστριακών Δήμων Παλιανής, Γοργολαϊνη και Τεμένους, Σκαλάνι όπως επίσης και σε Βασιλειες, Άγιο Συλλα και Άγιο Βλάση.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 16/01 τα σχολεία στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων με Απόφαση Δημάρχου λόγω Έντονου ΠΑΓΕΤΟΥ στους Δρόμους είναι επικίνδυνη η Μεταφορά των Μαθητών…Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων κ. Επιτροπάκης  δηλωσε :” Προσοχή σε όλους τους Οδηγούς να μην κάνουν Άσκοπες Μετακινήσεις ειδικά τις πρωινές ώρες λόγω του Παγετού και ολισθηρότητας του οδοστρώματος.. Τα μηχανήματα του Δήμου Επιχειρούν από νωρίς το πρωί προκειμένου να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί για τις απαραίτητες μετακινήσεις”

Με δεδομένη την έντονη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά, σήμερα Τετάρτη  16 Ιανουαρίου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς  και οι  Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας εφιστά την προσοχή σε δημότες και επισκέπτες, ενώ συνιστά να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα μείνουν επίσης σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Βιάννου και στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Επίσης από το Δήμο Μαλεβιζίου ανακοινώνεται ότι τα σχολεία σε Ροδιά, Μάραθος και Κρουσώνα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που παρατηρούνται στις μετακινήσεις των μαθητών.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου επίσης αποφάσισε τη διακοπή  των μαθημάτων σήμερα 16  Ιανουαρίου 2019, ημέρα Tετάρτη, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου,λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.
Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά, στη Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής και στην Τοπική Κοινότητας Σγουροκεφαλίου το Νηπιαγωγείο Σγουροκεφαλίου.


Διακομιδές ασθενών με τη βοήθεια εκχιονιστικού

Στο Δήμο Οροπεδίου τα μηχανήματα επιχειρούσαν όλη τη νύχτα προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Είναι ενδεικτικό το βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης επισημαίνοντας ότι έγιναν δύο διακομιδές ασθενών τη νύχτα με τη…συνδρομή εκχιονιστικού.

Βίντεο του κ. Γιάγκου Μεραμβελιωτάκη από την καταιγίδα που έπληξε το Ηράκλειο το βράδυ της Τρίτης.

Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι, παγωνιά και κλειστά σχολεία
Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι, παγωνιά και κλειστά σχολεία