“Χτίζουν” τις βάσεις για το μέλλον οι αποσταγματοποιοί

Επιμένουν στο παραδοσιακό τους προϊόν και προτείνουν για το πλαίσιο δραστηριοποίησής τους


Τις βάσεις για την εναρμόνιση του καθεστώτος της διαδικασίας της απόσταξης στην Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη, θέτουν οι Έλληνες αποσταγματοποιοί που ήδη έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στα συναρμόδια υπουργεία.

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος των Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου Τάσος Βρέντζος, η κόντρα που ξεκίνησε από τους ποτοποιούς που στράφηκαν εναντίον των αποσταγματοποιών οδήγησε στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κρητική ρακή και το τσίπουρο, ωστόσο όπως εκτιμά ο ίδιος “θα εξελιχθεί υπέρ των αποσταγματοποιών”.
Όπως σημείωσε ο κ.Βρέντζος οι αποσταγματοποιοί θα μπορούν να παράγουν προϊόν και τυποποιημένο και χύμα – αλλά επώνυμο – ενώ ως προς την τιμή, ανέφερε ότι αναπόφευκτα θα ανέβει, αλλά όχι υπερβολικά ώστε να λειτουργήσει σε βάρος της εμπορικής δραστηριότητας.
Ο πρόεδρος των Αποσταγματοποιών τόνισε ότι προωθούνται μόνιμες λύσεις ώστε “να μην ξαναφτάνουμε στα ίδια ζητήματα κάθε χρόνο”, ενώ εκτιμά ότι αναμένονται θετικές εξελίξεις στο προσεχές διάστημα.