Ψάχνεις φθηνή βενζίνη στη γειτονιά σου; Βρες το κατάλληλο πρατήριο με ένα «κλικ»

Η εύρεση της πιο οικονομικής βενζίνης ή γενικότερα καυσίμων είναι κάτι που απασχολεί όλους τους οδηγούς. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βρεις το κατάλληλο πρατήριο με ένα «κλικ».


Μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στους καταναλωτές με αφορμή τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο οι οποίες φαίνεται πως θα επηρεάσουν και τις τιμές στα καύσιμα. Παρά το γεγονός πως πρόσφατες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι εν λόγω εξελίξεις δεν θα επιφέρουν αυξήσεις στα καύσιμα, η αγωνία μας δεν παύει να ισχύει. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Οι εκτιμήσεις στελεχών της πετρελαϊκής αγοράς, ωστόσο, θεωρούν βέβαιη μια αύξηση στις τιμές λιανικής των καυσίμων.

Πιστεύεται πως με μια αύξηση στα 70 δολάρια ανά βαρέλι, οι τιμές της βενζίνης μπορούν να φτάσουν ως το 1,65 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στα νησιά, να αγγίξει τα 2 ευρώ. Ανάλογη αύξηση περιμένουν και στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο κυμαίνεται αυτή τη περίοδο λίγο πάνω από το 1 ευρώ (1,20 στα νησιά) και δεν αποκλείουν να ανέβει κατά περίπου 20 λεπτά.

Πριν όμως υπάρξουν εξελίξεις στις τιμές των καυσίμων, αξίζει να δείτε με ένα «κλικ» μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ποιο είναι το πιο φθηνό πρατήριο κοντά σας.

Η εν λόγω σελίδα είναι η: www.fuelprices.gr

H διαδικασία έχει ως εξής: 

  • Μπαίνετε στην ενότητα για Καταναλωτές
  • Οταν εμφανιστεί ο χάρτης, επιλέγετε τον νομό σας.
  • Επιλέγετε τον δήμο ή δημοτική ενότητα από τη λίστα που εμφανίζεται (*μπορείτε και περισσότερους από έναν)
  • Επιλέγετε τον τύπο καυσίμου που σας ενδιαφέρει (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, υγραέριο κ.λπ) από τον πίνακα και κάνετε «κλικ» στο κουτάκι με την επισήμανση «επόμενο».
  • Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζεται μια λίστα με όλα τα πρατήρια καυσίμων της περιοχής που επιλέξατε, με ταξινόμηση από το φθηνότερο (στην κορυφή) προς το ακριβότερο.