Ψυχρό μέτωπο την Τρίτη: Πού θα χιονίσει – Πτώση 10 βαθμών

Φωτογραφία αρχείου MOTIONTEAM

Γιατί θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία στη χώρα τα επόμενα 24ώρα και που ακριβώς θα χιονίσει. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.


Βαρομετρικό χαμηλό με μετωπική δραστηριότητα έχει δημιουργηθεί στη Βόρεια Αδριατική, το οποίο κινείται ανατολικά νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει από την Τρίτη με το ψυχρό του μέτωπο τη χώρα, μεταφέροντας ψυχρότερες αέριες μάζες στην περιοχή μας, προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 περίπου βαθμούς Κελσίου.

Ψυχρό μέτωπο την Τρίτη: Πού θα χιονίσει - Πτώση 10 βαθμών

Η επιδείνωση του καιρού τονίζεται ότι θα γίνει αισθητή την Τετάρτη καθώς το ανώτερο χαμηλό στον χάρτη των 500 hPa θα βρεθεί στο Ιόνιο και θα εντείνει τα φαινόμενα στην Ανατολική Ελλάδα κυρίως από το μεσημέρι και μετά, όπως περιγράφονται στο αναλυτικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εκδόθηκε τη Δευτέρα 11/2/2019.

Ψυχρό μέτωπο την Τρίτη: Πού θα χιονίσει - Πτώση 10 βαθμών

Περιοχές Χιονοπτώσεων

Οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν κυρίως από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να προσδιορίσετε τα ύψη χιονόπτωσης στην περιοχή σας ανά 6ωρο ενώ τα υψόμετρα περιγράφονται στο έκτακτο δελτίο.

Άνεμοι

Ψυχρό μέτωπο την Τρίτη: Πού θα χιονίσει - Πτώση 10 βαθμών

Οι άνεμοι το διήμερο Τετάρτης – Πέμπτης θα είναι ενισχυμένοι θυελλώδεις εως πολύ θυελλώδεις εντάσεως 8 με 9 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης και κατά την διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο επίπεδο θύελλας 10 μποφώρ.

Υετός

Ψυχρό μέτωπο την Τρίτη: Πού θα χιονίσει - Πτώση 10 βαθμών

Τα ύψη υετού, αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, θα επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια θαλάσσια τμήματα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.