Όταν υπάρχει καπνός υπάρχουν και “τσιγαριλίκια”

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


«Στα σχολεία του νομού Λασιθίου το πρόβλημα με τα ναρκωτικά είναι έντονο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, γιατί δεν έχουμε τη στήριξη που χρειαζόμαστε».

Αυτό ανέφερε αστυνομικός που υπηρετεί στον ανατολικότερο νομό του νησιού, με αφορμή το περιστατικό με τις δύο 16χρονες μαθήτριες, οι οποίες κάπνισαν χασίς προχθές το πρωί.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μία κοπέλα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες κι εκεί είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας του Αγίου Νικολάου ότι κάπνισε ένα τσιγαριλίκι που της έδωσε η φίλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο 16χρονες φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία του Αγίου Νικολάου. Προχθές το πρωί βγήκαν έξω από το σχολείο όπου έκαναν χρήση.

Επιστρέφοντας στο μάθημα, η μία από τις ανήλικες ένιωσε έντονη αδιαθεσία, όπως είπε στον καθηγητή της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και οι καθηγητές της έκριναν ότι θα πρέπει να εξεταστεί από γιατρούς.

Στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είπε σε αστυνομικούς τι είχε συμβεί.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της ανήλικης που φέρεται να προμήθευσε με τσιγαριλίκι τη φίλη της.

Εκεί βρέθηκαν μισό γραμμάριο χασίς, ένας τρίφτης, δυναμιτάκια κι ένας γεμιστήρας πολεμικού όπλου.

Η μαθήτρια είπε ότι ανήκουν στον αδερφό της. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τις δύο μαθήτριες, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες με εντολή εισαγγελέα αλλά και τον αδερφό της μιας εξ αυτών.