Ύμνοι της DW για την Ελλάδα: Γιατί είναι τόσο δημοφιλής στους τουρίστες – Τι λέει για την Κρήτη

Τι κάνει την Ελλάδα τόσο δημοφιλή στους τουρίστες, ρωτά τους χρήστες μ’ αυτό το φωτορεπορτάζ η γερμανική ιστοσελίδα της DW και παραθέτει δέκα κορυφαίους προορισμούς απαντώντας στο ερώτημα.

Κρήτη – Λιμνοθάλασσα Μπάλου

Η Ελλάδα διαθέτει περίπου 200 κατοικημένα νησιά, με μεγαλύτερο την Κρήτη. Εδώ οι επισκέπτες θα βρουν πολιτισμό, βουνά, παραλίες και πολύ ήλιο. Επισκεφθείτε τη διάσημη Κνωσσό και κολυμπήστε στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, την πιο πολυφωτογραφισμένη παραλία της Κρήτης.

Σαντορίνη – Με φόντο το ηφαίστειο

Η Οία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για το ηλιοβασίλεμα, τα λευκά σπίτια και τις εκκλησίες με τους μπλε τρούλους. Μπορεί η Σαντορίνη να μη διαθέτει απέραντες παραλίες, όπως άλλα νησιά. Στις όμορφες παραλίες της όμως υπάρχει σκουρόχρωμη άμμος ή σκούρο χαλικάκι.

Ρόδος – Νησί με ιστορία 3.000 ετών

Η φύση στη Ρόδο διαθέτει μεγάλη ποικιλία: από βραχώδεις ακτές, μέχρι παραλίες και δάση και βουνά. Παρεμβάλλονται χωριουδάκια, ερείπια κάστρων, μοναστήρια και εκκλησίες. Στα κορυφαία αξιοθέατα το ιστορικό κέντρο της πόλης της Ρόδου, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και η Ακρόπολη της Λίνδου.

Μύκονος – Πάρτυ δίχως τέλος

Η Μύκονος, με την ιδιαίτερη αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της, φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή και την παρουσία του διεθνούς τζετ σετ. Οι παραλίες της θεωρούνται κορυφαίες. Δεν αποτελεί επομένως έκπληξη ότι το νησί είναι ιδιαίτερα δημιφιλές σε Έλληνες και ξένους.

Ζάκυνθος – διάσημο ναυάγιο

Γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακοί βράχοι και πολύ πράσινο χαρακτηρίζουν την Ζάκυνθο. Όποιος επισκεφθεί το νησί πρέπει να φωτογραφίσει οπωσδήποτε το ναυάγιο. Για τους φίλους των ξέφρενων πάρτι επιβάλλεται μια βραδιά στον Λαγανά, ο οποίος διαθέτει περισσότερα από 50 κλαμπ και μπαρ.

Κέρκυρα – Ελαιώνες και το Κανάλι της Αγάπης

Περισσότερες από 4 εκατομμύρια ελιές μετρά η Κέρκυρα, η οποία θεωρείται ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά. Διαθέτει ρομαντικές παραλίες, όπως το Πόρτο Τιμόνι, αλλά και το Κανάλι της Αγάπης, ένα μοναδικής ομορφιάς πέρασμα μεταξύ δύο βράχων. Λέγεται ότι όποιος το διασχίζει θα βρει στην άλλη πλευρά τον μεγάλο του έρωτα.

Χαλκιδική – τα τρία πόδια της Ελλάδας

Εκτός από τα πανέμορφα νησιά, η Ελλάδα διαθέτει στα βόρεια και το «κόσμημα» της Χαλκιδικής. Οι Έλληνες μιλούν για τρία πόδια λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας. Στο πρώτο πόδι, την Κασσάνδρα, οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν, στο δεύτερο, τη Σιθωνία, να ηρεμήσουν. Στο τρίτο πόδι, τον Άθω, υπάρχουν μοναδικής ιστορικής αξίας μοναστήρια, τα οποία όμως επιτρέπεται να επισκεφθούν μόνο άνδρες.

Αθήνα – η πρωτεύουσα

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η Αθήνα αποτελεί τον κύριο προορισμό των τουριστών. Πόλος έλξης είναι ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη, το υψηλότερο ύψωμα της πρωτεύουσας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν εκτός αυτού τα μουσεία των Αθηνών, το ιστορικό κέντρο και φυσικά η Πλάκα.

Δελφοί – το διάσημο μαντείο

Στους πρόποδες του Παρνασσού βρίσκονται οι Δελφοί, ο σημαντικότερος τόπος λατρείας στην αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Δίας έστειλε δύο αετούς, έναν από κάθε άκρη της γης, και εκείνοι συναντήθηκαν στους Δελφούς, οι οποίοι θεωρούνταν ο ομφαλός της γης. Σήμερα οι τουρίστες έρχονται για να δουν τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ανήκει στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Μετέωρα – Μεταξύ ουρανού και γης

Τα μοναστήρια στα Μετέωρα μοιάζουν με σκηνικό ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Οι βράχοι είναι όμως πραγματικοί και βρίσκονται στη Θεσσαλία. Τα πρώτα μοναστήρια κατασκευάστηκαν τον 14ο αιώνα, με πιθανό σκοπό την εγγύτητα στον Θεό. Οι τουρίστες μπορούν σήμερα να επισκεφθούν έξι μοναστήρια.