Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024
Αρχική Ελλάδα Ποιοι μπορούν να πάρουν ως 12.000 ευρώ για μετατροπή του κινητήρα του...

Ποιοι μπορούν να πάρουν ως 12.000 ευρώ για μετατροπή του κινητήρα του οχήματος τους

Η επιδότηση δίνεται για μετατροπή κινητήρων σε αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για την μετατροπή του κινητήρα των επαγγελματικών οχημάτων, σε κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020).

Η επιδότηση δίνεται τόσο για την προμήθεια αυτοκινούμενων οχημάτων αμιγώς επαγγελματικής χρήσης για την κάλυψη αποκλειστικά των αναγκών της επιχείρησης, όσο και τη μετατροπή κινητήρα επαγγελματικού ή μικτής χρήσης πετρελαιοκίνητου/βενζινοκίνητου οχήματος σε κινητήρα διπλού καυσίμου πετρελαίου/βενζίνης – φυσικού αερίου.

Επιπλέον, προβλέπεται χρηματοδότηση για την προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού στα επαγγελματικά μεταφορικά μέσα για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (π.χ. ράμπες σε σχολικά οχήματα για διευκόλυνση μαθητών ΑΜΕΑ).

Η συγχρηματοδότηση για μετατροπή του κινητήρα, μπορεί να φθάσει σε ποσοστό 65% και έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις, καθώς και για τους επιλέξιμους ΚΑΔ εδώ:

http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20181220_ergal_epixeirhmatik_fl.pdf

http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20181219_antagonistikothta.pdf