293 υποψήφιοι βουλευτές στη Κρήτη διεκδικούν μία θέση στη Βουλή

Εθνικές εκλογές 2019


293 είναι συνολικά οι υποψήφιοι βουλευτές στην Κρήτη που διεκδικούν μία από τις 16 έδρες στην Βουλή, κατά τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Τα ψηφοδέλτια είναι εδώ και καιρό έτοιμα με τον Άρειο Πάγο να έχει επικυρώσει την συμμετοχή των κομμάτων αλλά και των υποψηφίων.

Τα κόμματα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, στο νομό Ηρακλείου κατεβαίνουν 19 κόμματα και στους υπόλοιπους νομούς από 17.

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο κατεβαίνουν τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ελλήνων Συνέλευσις, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – ΕΕΚ Τροτσκισές, Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ΚΚΕ (μ-λ), Μαρξιστικό – Λενινιστικό ΚΚΕ, ΕΠΑΜ – ΑΚΚΕΛ, ΛΑΕ, ΜέΡΑ25, Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου, Συν… Φωνία πολιτικών κομμάτων και Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στο νομό Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων κατεβαίνουν 17 κόμματα και συγκεκριμένα τα: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ελλήνων Συνέλευσις, Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ΚΚΕ (μ-λ), Μαρξιστικό – Λενινιστικό ΚΚΕ, ΕΠΑΜ – ΑΚΚΕΛ, ΛΑΕ, ΜέΡΑ25, Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου, και Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ωστόσο, στο Ρέθυμνο κατεβαίνει κι ένας μεμονωμένος υποψήφιος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές

Οι βουλευτικές έδρες στην Κρήτη είναι συνολικά 16 καθώς 8 βουλευτές βγάζει το Ηράκλειο, 4 βουλευτές τα Χανιά ενώ Ρέθυμνο και Λασίθι βγάζουν από δύο βουλευτές ο κάθε νομός.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις υποψηφιότητες τα κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή κατέθεσαν πλήρη ψηφοδέλτια (11 υποψήφιοι σε Ηράκλειο, 8 υποψήφιοι σε Χανιά και από 4 υποψηφίους σε Λασίθι και Ρέθυμνο).

Συνολικά, οι υποψήφιοι που διεκδικούν μία θέση στην επόμενη Βουλή είναι συνολικά 293, μεταξύ αυτών και 124 γυναίκες.

Στο νομό Ηρακλείου οι υποψήφιοι είναι 123 (μεταξύ αυτών 47 γυναίκες), στο νομό Χανίων 77 (μεταξύ αυτών 32 γυναίκες), στο νομό Ρεθύμνου 47 (μεταξύ αυτών 21 γυναίκες) και τέλος στο νομό Λασιθίου 46 (μεταξύ αυτών 24 γυναίκες).

Υπενθυμίζεται πως δύο πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν φέτος να κατέβουν από την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο. Πρόκειται για την Φώφη Γεννηματά και τον Γιάνη Βαρουφάκη ωστόσο αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στα Χανιά κατεβαίνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δείτε εδώ τους υποψήφιους βουλευτές του Ηρακλείου

Δείτε εδώ τους υποψήφιους βουλευτές των Χανίων

Δείτε εδώ τους υποψήφιους βουλευτές του Ρεθύμνου

Δείτε εδώ τους υποψήφιους βουλευτές του Λασιθίου