Google: Τι αναζήτησαν οι Έλληνες 2021 – Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Γλυκά Νερά και… Survivor

Υποθέσεις το συγκλόνισαν το πανελλήνιο, τηλεοπτικά ριάλιτι και θέματα σχετικά με τον κορονοϊό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναζητήσεων της Google για το 2021. Αναλυτικά οι κατάλογοι.


Όλα όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής των Ελλήνων το 2021 αποκαλύπτει η καθιερωμένη ετήσια δημοσιοποίηση από την Google των πιο συχνών αναζητήσεων που έγιναν στη χώρα μας μέσω της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησής της (Year In Search 2021).

Στο επίκεντρο των αναζητήσεων των Ελλήνων την χρονιά που φεύγει, βρέθηκαν υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο όπως η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά ή οι καταγγελίες βιασμών από ανθρώπους του θεάτρου. Επίσης, επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές, χρηστικές πλατφόρμες και θέματα σχετικά με τον κορονοϊό απασχόλησαν το 2021 τους πολίτες.

Αναλυτικά οι κατάλογοι:

Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις

Πρώτα στις γενικές αναζητήσεις βρέθηκαν πλατφόρμες σχετικές με την εκπαίδευση, όπως το eClass που αποτελεί πανεπιστημιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών μαθημάτων και το edupass.gov.gr, που είναι η πλατφόρμα όπου γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, αναζήτησαν την πλατφόρμα για δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ κορονοϊού self-testing.gov.gr, αλλά και τα spoilers του Survivor.

 1. eClass
 2. Survivor spoiler
 3. edupass.gov.gr
 4. self-testing.gov.gr
 5. Euro 2020

Διασημότητες

Σχετικά με τους επωνύμους, οι Έλληνες αναζήτησαν περισσότερες φορές τα ονόματα που εμπλέκονται στο ελληνικό #MeToo, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, αλλά και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης που επίσης κατηγορείται για ένα βιασμό και δυο απόπειρες.

 1. Δημήτρης Λιγνάδης
 2. Πέτρος Φιλιππίδης
 3. Στέφανος Τσιτσιπάς
 4. Ηλιάνα Αραβή
 5. Γιώργος Κιμούλης

Εκλιπούσες Διασημότητες

Στο επίκεντρο των αναζητήσεων βρέθηκαν απώλειες αγαπημένων προσώπων που “έφυγαν” από τη ζωή, όπως ο γνωστός τράπερ Mad Clip που σκοτώθηκε σε τροχαίο, ο θάνατος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, καθώς και σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

 1. Mad Clip
 2. Φώφη Γεννηματά
 3. Μίκης Θεοδωράκης
 4. Γιώργος Καραϊβάζ
 5. Τόλης Βοσκόπουλος

Κορονοϊός

Ο κορονοϊός για άλλη μια χρονιά ήταν στο επίκεντρο της καθημερινότητάς μας, με τους Έλληνες να αναζητούν συχνά την προαναφερθείσα πλατφόρμα για δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ κορονοϊού, τον αριθμό των νέων κρουσμάτων στην χώρα μας, καθώς και πληροφορίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τα νέα μέτρα.

 1. self-testing.gov.gr
 2. Κρούσματα σήμερα
 3. Πιστοποιητικό εμβολιασμού
 4. Rapid Test
 5. Νέα μέτρα

Αθλητικά γεγονότα

Το Euro 2020, που πραγματοποιήθηκε το 2021 αντί για πέρυσι, κατέχει περίοπτη θέση στις αναζητήσεις των Ελλήνων, ενώ τα Superleague και NBA ενδιέφεραν σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες.

 1. Euro 2020
 2. Superleague
 3. NBA
 4. Roland Garros
 5. Champions League

Τι είναι…

Στις ερωτήσεις “τι είναι” οι Έλληνες αναζήτησαν το σύνδρομο Άσπεργκερ, ασθένειες όπως ο ειλεός και η μυοκαρδίτιδα, αλλά και θέματα που είχαν να κάνουν με ειδήσεις της επικαιρότητας, όπως το ΚΕΘΕΑ και οι Ταλιμπάν.

 1. Τι είναι το Άσπεργκερ
 2. Τι είναι ο ειλεός
 3. Τι είναι η μυοκαρδίτιδα
 4. Τι είναι το ΚΕΘΕΑ
 5. Τι είναι οι Ταλιμπάν

Τηλεοπτικές Εκπομπές

Οι τηλεοπτικές εκπομπές που “κέρδισαν” το κοινό ήταν κυρίως το επιτυχημένο ριάλιτι επιβίωσης Survivor, ενώ στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν σειρές οι οποίες έκαναν πρεμιέρα στα τέλη του 2021, όπως ο Σασμός και η Γη της Ελιάς. Το διάσημο Squid Game του Netflix είχε, επίσης, πολλαπλές αναζητήσεις.

 1. Survivor
 2. Σασμός
 3. H Γη της Ελιάς
 4. Αγγελική
 5. Squid Game

Πότε…

Στις αναζητήσεις των Ελλήνων με την ερώτηση “πότε” βρέθηκαν τα σχολεία, η εστίαση, η επαναλειτουργία των καταστημάτων μετά το lockdown, αλλά και γιορτές όπως εκείνη του Αγίου Πνεύματος.

 1. Πότε ανοίγουν τα σχολεία
 2. Πότε ανοίγει η εστίαση
 3. Πότε είναι του Αγίου Πνεύματος
 4. Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά
 5. Πότε ανοίγουν τα κομμωτήρια

Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο των αναζητήσεων βρέθηκε η υπόθεση γυναικοκτονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, εκείνη των Γλυκών Νερών με δράστη τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Επίσης, οι Έλληνες έψαξαν πληροφορίες για την απογραφή και διάφορα επιδόματα, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και το επίδομα θέρμανσης.

 1. Γλυκά Νερά
 2. Απογραφή 2021
 3. Επιστρεπτέα προκαταβολή
 4. Φωτιά
 5. Επίδομα θέρμανσης